Fantastisk lekestativ med hus!

Vi har fått oss et veldig kult leikestativ!

Liv er veldig glad i både dyrene og Villa Rosa, men jeg har tenkt at hun kunne ha glede av litt fysiske leiker, som sklie, huske og klatresaker. Når barn nr to er rett rundt hjørnet og energien etter barnehagen øker i takt med lange dager, var tiden for å se seg om etter et leikestativ moden. 

Jeg surfet rundt på nettet og falt for de forskjellige variantene til Jungle Gym, som forhandles av Klatrebarna.no. Modellene vi så på hadde "alt" vi ville ha, både huske, sklie, sandkasse under og et hus.

 Crazy CXL lekehus 

Livs reaksjon til forslaget var å hvine "Rosa sklie!!! Leikehus!! " og med den entusiasmen var det bare å ta kontakt med Klatrebarna. 

Settene kommer flatpakket, så det blir litt Ikea DIY stil, men det er gode instruksjoner. Jeg fikk overtalt Kristoffer og pappa til å være montører, og pappa hentet settet med henger på varelageret i Drammen. 

 

Jeg hadde forberedt dem på at det sto 14 timers arbeid på 2 personer og de var ikke supermotivert i starten.. 

 

Men de fikk raskt teket på det, og huset reiste seg fort. Liv og jeg var med som motivatorer. 

 

 

Når vi synets de ble litt umotivert bakte vi kake, kom med saft eller kaffi og lagde lunsj til dem! :) Det hjalp veldig! Og at det snødde og regnet annenhver dag gjorde at Kristoffer ikke fikk begynt med våronn på jordet og hadde et lite tidsvindu til å lage det ferdig også.

Jeg spurte dem om hvordan de syntes monteringen var, og etter å ha påpekt at de hatet flatpakker og ikke var snekkertyper, så gikk det jo egentlig bra.... Men det var så skakt, og de likte ikke å lage ting med skakke vinkler! Da lo jeg godt! Hele huset vi valgte heter Junge Crazy Playhouse, og det har bare skeive kanter! Det er jo meningen! ;) Så hvis du også syntes skakke vinkler er frustrerende, så prøv en av husene med rette vinkler... :) 

 

Liv maste hver dag om å komme ut å leike i det vi forsøkte å kalle " piratslottet", og hun kalte " kamerathuset". Når stigen og sklia kom på var hun helt i ekstase, og ville ikke annet enn til " kamerathuset" hele tiden. 

 

Hun lekte og de monterte. 

 

Huskene sto for tur, og de kom veldig raskt opp. 

 

Nå i dag er hele settet 95% ferdig! De mangler å feste på bordet og benkene "bakerst" under hytta og å fylle på sand i sandkassa, som er "forran" under huset. Litt småpuss med beskyttelse her og der og litt finish står også igjen, men det er så godt som komplett. Vi hadde besøk av barnehagen som fikk se og leike i det og de var også helt i ekstase over det fine " Kamerathuset". Det er anbefalt max 9 barn og vekt pr barn 50 kilo, samt en alder fra 3- 10 år, så det er veldig brukanes for mange, lenge. 

 

Grunnet en liten feil hos montørene ble de siste plankene på husets tak skåret feil, så der satte vi på andre bord, men det kan ikke settet klandres for. Vi har lyst å male hele settet hvitt og ta på takpapp så det skal passe enda bedre inn i gårdsmiljøet. Det er overhode ikke nødvendig å male og alt treverket er av furu og impregnert. 

 

Liv sier "skip o hoooi" og vinker fra verandaen sin. Hun har både lyst å sove der, og ha blomster i vinduet ifølge henne selv... :) 

 

Man kan velge ekstra moduler med både klatrevegg, netting, bru og tog for den saks skyld, og sette sammen slik man helst vil. Skliene kommer i flere farger og husene har forskjellige stiler. Prisene varierer med hvor mye man vil ha med, og man kan begynne med noen deler og kjøpe til andre senere. Den vi har her heter Jungle crazy playhouse cxl og swing module xtra

Hele huset er veldig solid og ordentlig, og vi er veldig fornøyde. Kamerathuset er alt som snakkes om fra Liv sin side om dagen, og jeg tror hun praktisk talt kommer til å bo der iløpet av sommeren! Så deilig å ha det på plass, nå kan lillebror bare komme, så kan hun kose seg der. Mange venner har meldt at de vil komme å leike i det også, og det er veldig koselig. Du ser nok flere bilder herfra utover sommeren... :) 

Sjekk ut klatrebarna.no under "Jungle Gym" og se på de forskjellige modellene de har da vel? Timene med montering glemmer man jo raskt når vesla er så glad over å leike der, og det gikk virkelig fortere enn forventet.